Ring oss

08-746 91 49

Ytbehandling

Ytbehandling, här har vi samlat de flesta av våra processer, en del redovisas enbart under fliken Förbehandling.

Ytbehandling bör väljas utifrån de egenskaper som önskas, är det ett skydd, är det en funktion eller är det ett utseende som önskas. De flesta vill ha allt i ett och det går så klart att ordna, men inte alltid till rimliga kostnader. Bomans erbjuder under några tillfällen per år ett kostnadsfritt 1/2 seminarie/utbildning  för konstruktörer i detta ämne. Kontaktas oss för att få reda på mer.

Vi erbjuder bland annat dessa processer, bild exempel på några processer finns överst på sidan:

  • Försilvring
  • Förkoppring
  • Förgyllning
  • Kemnickel
  • Anodisering
  • Anodisering med infärgning ex. svart, gul, blå och röd

Bomans i särklass viktigaste miljömål – Giftfri miljö – är även ett av Sveriges 16 nationella miljökvalitetsmål.

Att vi valde att arbeta med detta mål kändes helt naturligt, vår bransch är starkt förknippad med kemikalier och kemiska processer som  härstammar från en tid då miljöarbete inte uppfunnet. Vi arbetar aktiv med att förbättra vattenrening och utvärderar ständigt nya mer miljöanpassade processer.

95% av våra processer är i dag anpassade efter RoHS-direktivet, vilket bland annat innebär att de är fria från bly, kadmium, kvicksilver och 6-värda kromater  m.fl.

"Som en komplett ytbehandlingsleverantör är det viktigt att varje individ, varje avdelning och att varje steg process levererar rätt kvalité, i rätt tid till nästa steg och slutligen till kund."

Följ vår vardag

Besöksadress

Kontakt